Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche och grönsaksbuljong. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med hyvlad ost och färsk basilika, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Basilika
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
8
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Zucchini
2
Tomat
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [½ st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills de är mjuka.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Skär citron i klyftor. Grovhacka basilika.
När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min, eller tills såsen är uppvärmd.
Rör i pesto, rostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl, och tillsätt en skvätt citronjuice och krydda av med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar. Strö över hyvlad ost och basilika. Servera med citronklyftor.