Pestodressad tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestodressad tagliatelle

Pestodressad tagliatelle

med rostade grönsaker och färsk basilika

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche, grönsaksbuljong och vår kryddmix Vitlöksflörter. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med hyvlad ost och färsk basilika, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Citron

1 portionspåse

Basilika

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)710 kcal
Energi (kJ)2971 kJ
Fett31.1 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater86.7 g
varav socker11.6 g
Protein22.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

Skär zucchini i halvmånar.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Lägg grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-25 min, eller tills de är mjuka. 

Förbered grönsaker
2

Medan grönsakerna rostas, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Grovhacka basilika. 

Koka pasta
3

När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'.

Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja.

Koka sås
4

Medan pastan kokar, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter och sparat pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min, eller tills såsen är uppvärmd.

Tillsätt pesto och pasta
5

Rör i pesto, rostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. 

Blanda väl, och tillsätt en skvätt citronjuice och krydda av med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar.

Strö över hyvlad ost och basilika.

Servera med citronklyftor.