topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestokotlett

Pestokotlett

med krämig pärlcouscous, fänkåls- och äppelsallad

Kombinera nya smaker och upptäck en ny värld - vårt geni till receptkreatör Sara visar dig hur. Här har hon satt samman en dunderläcker middag på ugnsstekt kotlett marinerad i pesto, krämigt len pärlcouscous med gräslök som du serverar med en krispig fänkåls- och äppelsallad toppad med knapriga mandlar. Enkelt och gott, och dessutom snabblagat!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

300

Fläskkotlett hel

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Äpple

½

Fänkål

1

Gräslök

75

Gräddfil

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Citron

Ingår inte i din leverans

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)688 kcal
Energi (kJ)2877 kJ
Fett28.06 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater63.79 g
varav socker4.3 g
Protein43.95 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.

Ugnsstek kött
2

Skär köttet i 2 cm tjock kotletter. Skär små snitt i kotletterna. Krydda med peppar* och täck med pesto på båda sidor. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i 7-10 min, eller tills köttet är genomstekt. VIKTIGT: Kotletterna är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
3

Skiva äpple och fänkål [1/2 st, 2 pers] tunt. Finhacka gräslök. Grovhacka mandlar. Dela citron i klyftor.

Blanda sallad
4

Blanda äpple, fänkål och mandlar i en salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och en nypa salt* och peppar*.

Tillsätt gräddfil
5

Rör i gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och gräslök (spara lite till garnering) med pärlcouscousen och blanda väl.

Servera
6

Fördela krämig couscous, pestokotletter och fänkåls- och äppelsallad mellan era tallrikar. Häll över eventuell köttsaft och pesto från ugnsformen. Garnera med gräslök, och hugg in.