Kombinera nya smaker och upptäck en ny värld - vårt geni till receptkreatör Sara visar dig hur. Här har hon satt samman en dunderläcker middag på ugnsstekt kotlett marinerad i pesto, krämigt len pärlcouscous med gräslök som du serverar med en krispig fänkåls- och äppelsallad toppad med knapriga mandlar. Enkelt och gott, och dessutom snabblagat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
300
Fläskkotlett hel
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1
Äpple
½
Fänkål
1
Gräslök
75
Gräddfil
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
1
Citron
4
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.
Skär köttet i 2 cm tjock kotletter. Skär små snitt i kotletterna. Krydda med peppar* och täck med pesto på båda sidor. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i 7-10 min, eller tills köttet är genomstekt. VIKTIGT: Kotletterna är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skiva äpple och fänkål [1/2 st, 2 pers] tunt. Finhacka gräslök. Grovhacka mandlar. Dela citron i klyftor.
Blanda äpple, fänkål och mandlar i en salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och en nypa salt* och peppar*.
Rör i gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och gräslök (spara lite till garnering) med pärlcouscousen och blanda väl.
Fördela krämig couscous, pestokotletter och fänkåls- och äppelsallad mellan era tallrikar. Häll över eventuell köttsaft och pesto från ugnsformen. Garnera med gräslök, och hugg in.