Om du är som oss och älskar mat som sköter sig själv i ugnen blir kvällens recept en riktig fullträff! Vi rostar potatis med vår italienska kryddblandning Mamas Favorit och ugnssteker samtidigt torsk med ett knaprigt täcke på panko och pesto. Kvällens sallad består av tomat, rucola, rödlök och en smakrik balsamicodressing och vi serverar middagen med en klick krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Rödlök
30 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500 g
Potatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Rucola
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, blanda balsamvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda panko, pesto, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera fisk i en ugnsform, toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, sätt in fisk i ugnen och tillaga resterande tid, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Skär lök i tunna skivor.
Vänd ner lök, tomat och rucola i skålen med balsamicodressing precis innan servering.
Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.