Pestotoppad torsk och rostad potatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestotoppad torsk och rostad potatis

Pestotoppad torsk och rostad potatis

med tomat- och balsamicosallad

Om du är som oss och älskar mat som sköter sig själv i ugnen blir kvällens recept en riktig fullträff! Vi rostar potatis med vår italienska kryddblandning Mamas Favorit och ugnssteker samtidigt torsk med ett knaprigt täcke på panko och pesto. Kvällens sallad består av tomat, rucola, rödlök och en smakrik balsamicodressing och vi serverar middagen med en klick krämig majonnäs.

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Rödlök

30 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500 g

Potatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3185 kJ
Energi (kcal)761 kcal
Fett41.3 g
varav mättat5 g
Kolhydrater62.2 g
varav socker8.5 g
Protein31.9 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda dressing
2

Under tiden, blanda balsamvinäger, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda pestotäcke
3

Blanda panko, pesto, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Ugnsstek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera fisk i en ugnsform, toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, sätt in fisk i ugnen och tillaga resterande tid, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Skölj rucola.

Grovhacka tomat.

Skär lök i tunna skivor.

Vänd ner lök, tomat och rucola i skålen med balsamicodressing precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.