Picadillo de carne är en traditionell maträtt i många latinamerikanska länder och på Filippinerna. Basen är alltid köttfärs och tomat, men resten av ingredienserna kan variera mycket. Ikväll gör vi vår picadillo med paprika, kummin, majs, rödlöd och vitlök. Snabbt får du den perfekta tacosmaken av den färdiga kryddblandning Panamat. Servera picadillon med ris, och en krämig gräddfil, och garnera med gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
250
Nötfärs
1
Majs
4
Panamat
1
Tomat
2
Spiskummin, malen
2
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
1
Gräslök
1
Paprika, grön
½
Tomatpuré
1
Lök
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska röras ner i stekpannan (steg 5). TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka lök. Häll av majs. Finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt lök, paprika, tomat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], Panamat, och spiskummin [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min. Tillsätt majs, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min.
Grovhacka gräslök. Rör i ris i stekpannan. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp piccadillo de carne i skålar och toppa med en klick gräddfil. Garnera med gräslök.