Har du aldrig vågat dig på att testa pizza bianco är det nu du ska ta modet till dig. Har du testat förr vet du hur försvinnande gott det är när du låter dina toppings styra smakbilden. Här kombinerar vår kock Sophie rostad butternutpumpa med zucchini, creme fraiche-sås med spenat och toppar med aromatisk salvia, och du ska veta att det är smaker som gifter sig! Snabbt går det också tack vare färdig pizzadeg som ger en syndigt god, krispig och luftig botten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Crème fraiche
1
Salvia
60
Spenat
1
Zucchini
20
Pecorino Romano ost
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Butternutpumpa
¼
Salt
Sätt ugnen på 200°C varmluft. Tärna butternutpumpa i 2 cm stora bitar. Skär zucchini i 1/2 cm breda halvmånar. Placera pumpa- och zucchinibitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks, och rosta dem sedan i ugnen i 15 min, eller tills de blivit mjuka.
Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka och grovhacka salviabladen (kasta stjälkar). Riv pecorino. Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i ca 1 min. Ta av stekpannan från värmen och tillsätt crème fraiche, hälften av spenaten, salt* och en nypa peppar*. Rör om tills spenaten har sloknat.
Blanda salvian med en skvätt olivolja* i en skål och rör om väl. Bre spenatsåsen i ett jämnt lager på pizzabotten och toppa med rostade pumpa- och zucchinibitar, rödlök och salvia. TIPS: Olivolja gör så att salvia inte bränns i ugnen.
Tillaga pizzan i ugnen 10-15 min, eller tills botten är gyllene.
Garnera din pizza bianco med pecorino och skär i lagom stora slicebitar. Servera med den återstående spenaten vid sidan av.