Variation förnöjer, så i detta recept jobbar vi med råvaror som ofta glöms bort, men som har exceptionell smakintensitet. I perfekt kombination serveras anissmakande fänkål, pepprig rädisa och söt rostad majs. Grönsakerna får gott sällskap av en fantastisk senapsdressing, gräslök och solroskärnor för perfekt tuggmotstånd. Sommarsalladen toppas med pocherade ägg, som dessutom tar dina matlagningsskills till en ny nivå.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Solroskärnor
1
Majs
1
Citron
150
Gräddfil
25
Senap
(Innehåller Senap)
½
Fänkål
150
Rädisor
90
Sallad
1
Gräslök
½
Baguette
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
2
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skölj majsen i en sil under kallt vatten. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta majsen tills de får svarta prickar, 8-10 min.
Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil, senap och citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Skär fänkål i tunna skivor. Kvarta rädisor. Dela gemsalladen i stora bitar. Finhacka gräslök. Blanda fänkål, rädisor, gemsallad och majs i en bunke tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Värm brödet [1/2 st, 2 pers] i ugnen i 7-8 min. Skär brödet sedan i 3 cm breda skivor och bre dessa med ett tunt lager pesto.
Knäck ett av äggen* i en kaffekopp eller skål utan att gulan går sönder. Pochera äggen* ett och ett genom att skapa en virvel i det sjudande vattnet med en sked och försiktigt tippa ner ägget*. Vattnet får inte stormkoka, bara bubbla lätt. Pochera ägget* i 3-4 min tills vitan stelnat. Lyft försiktigt ägget ur vattnet med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. TIPS: När du pocherar ägg, även kallade förlorade ägg, är det viktigt att använda färska ägg för lyckat resultat. Med lite ättika och salt i vattnet går det ännu lättare.
Fördela sommarsalladen i varsin djup skål och toppa med pocherat ägg, solrosfrön och gräslök. Ringla över senapsdressing. Servera citronklyftor och bröd med pesto på vid sidan av.