Välkommen på italiensk smakfest! Denna version av klassisk frittata har allt man kan önska; rostad potatis, vitlök och smör, chiliflingor ger bett medan paprika ger sötma. Halloumi bidrar med saliverande sälta och pesto bryter av fint tillsammans med varm baguette. Comfort food som sprider hela köket med aptitretande väldoft och som gör dig lycklig ända till sista tuggan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Ciabatta
4
Grönsaksbuljong
300
Potatis
1
Paprika
1
Lök
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
100
Halloumi
1
Chiliflakes
100
Salladsmix
1
Vitlöksklyfta
6.67
Mjölk
Smör
4
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Skala och skär potatis i 1 cm breda bitar.
Smält en klick smör* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt potatis, paprika och chili flakes (stark!) och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Vispa ägg*, mjölk* och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Häll över äggblandningen till stekpannan med grönsaker. Sätt in stekpannan i ugnen och tillaga i 15-20 min. Tips: Använd en ugnsform om stekpannan inte är ugnstålig.
Blanda salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Värm brödet [1/2 st, 2 pers] i ugnen, 7-8 min.
Tärna halloumi [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Stek halloumibitarna i 5-7 min tills de är gyllene runt om.
Skiva brödet och bre skrivorna med ett tunt lager pesto. Servera potatisfrittatan med sallad, toppad med halloumibitar och med brödskivorna vid sidan av.