Prosciutto- och getostpitapizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto- och getostpitapizza

Prosciutto- och getostpitapizza

med zucchinipommes och ranchdressing

Har du testat att göra minipizzor på pitabröd? Det är superenkelt och smakar jättegott! Speciellt om man toppar med alla de goda ingredienserna i kvällens recept – vad sägs om prosciutto, getost och färsk basilika? Vi serverar våra pizzor med zucchinipommes med en krispig ost- och pankopanering, gräddfilssås med vitlök och en härlig sallad med rostade körsbärstomater och valnötter.

Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 st

Zucchini

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

125 g

Körsbärstomater

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Prosciutto

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

4 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

½ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till dressing

½ tsk

Socker till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4755 kJ
Energi (kcal)1137 kcal
Fett55.7 g
varav mättat18.9 g
Kolhydrater103.8 g
varav socker17.1 g
Protein49.1 g
Salt9.1 g

Instruktioner

Panera zucchini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar.

Vispa ägg och mjöl till en smet i en stor skål.

Blanda panko, riven ost, salt och en generös nypa peppar i en ny stor skål.

Vänd zucchini först i ägg och sedan i panko.

TIP: Panera zucchini i omgångar för bästa resultat.

Rosta zucchinipommes
2

Placera zucchinipommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i skålen och ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, aioli, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
4

Skär rödlök i tunna skivor.

Riv basilikablad i grova bitar.

Smula getost.

Grädda pitapizza
5

Blanda tomatpuré, vatten, socker, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Bre tomatsås på ena sidan av pitabröd. Toppa med rödlök.

Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och grädda i 3–4 min, tills varma.

Toppa med prosciutto, getost, basilika och en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pitabröd (2 per person), sallad och zucchinipommes på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter.

Servera med en klick vitlöksgräddfil.