Har du testat att göra minipizzor på pitabröd? Det är superenkelt och smakar jättegott! Speciellt om man toppar med alla de goda ingredienserna i kvällens recept – vad sägs om prosciutto, getost och färsk basilika? Vi serverar våra pizzor med zucchinipommes med en krispig ost- och pankopanering, gräddfilssås med vitlök och en härlig sallad med rostade körsbärstomater och valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
4 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Prosciutto
1 st
Zucchini
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
125 g
Körsbärstomater
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
1
Ägg till panering
1 msk
Mjöl till panering
½ tsk
Salt till panering
½ tsk
Socker till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar.
Vispa ägg och mjöl till en smet i en stor skål.
Blanda panko, riven ost, salt och en generös nypa peppar i en ny stor skål.
Vänd zucchini först i ägg och sedan i panko.
TIP: Panera zucchini i omgångar för bästa resultat.
Placera zucchinipommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Blanda balsamvinäger, socker, olivolja, och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i skålen och ställ åt sidan.
Blanda gräddfil, aioli, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär rödlök i tunna skivor.
Riv basilikablad i grova bitar.
Smula getost.
Blanda tomatpuré, vatten, socker, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Bre tomatsås på ena sidan av pitabröd. Toppa med rödlök.
Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och grädda i 3–4 min, tills varma.
Toppa med prosciutto, getost, basilika och en skvätt olivolja.
Lägg upp pitabröd (2 per person), sallad och zucchinipommes på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter.
Servera med en klick vitlöksgräddfil.