Kvällens meny är perfekt för en mysig fredagskväll med gott om tid att äta och umgås. Vi gör frasiga zucchinipommes med ost och panko i ugnen och de får sällskap av krispiga pitabizzor med tomatsås, rödlök, prosciutto, getost och basilika. Vi serverar läckerheterna med en fräsch sallad med körsbärstomater, balsamvinäger och valnötter och en krämig ranchdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ burk
Tomatpuré
100 g
Prosciutto
1 st
Rödlök
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Ägg (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar.
Vispa ägg [1 st I 2 st] och mjöl [1 msk | 2 msk] till en smet i en stor skål.
Blanda panko, riven ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en ny stor skål.
Vänd zucchini först i ägg och sedan i panko.
TIP: Panera zucchini i omgångar för bästa resultat.
Placera zucchinipommes på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i skålen och ställ åt sidan.
Blanda gräddfil, aioli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Skär rödlök i tunna skivor.
Riv basilikablad i grova bitar.
Smula getost.
Blanda tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Bre tomatsås på ena sidan av pitabröd. Toppa med rödlök.
Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och grädda i 3–4 min, tills varma.
Toppa med prosciutto, getost, basilika och en skvätt olivolja.
Lägg upp pitabröd (2 per person), sallad och zucchinipommes på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter.
Servera med en klick ranchdressing.