Kvällens krämiga pastarätt är fullproppad med goda ingredienser. Vi vänder rigatoni och färsk spenat i en grädd- och tomatsås som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Sältan hos krispigt rostad prosciutto blir en perfekt smakkontrast till den krämiga getosten i toppingen, och färsk basilika fulländar dagens smarriga middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Tomat
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Prosciutto
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Placera prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt färsk tomat, Hello Sunrise, krossade tomater, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, sparat pastavatten, salt och socker. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Under tiden, grovhacka basilika.
Smula prosciutto i mindre bitar.
Vänd ner pasta och spenat i såsen.Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med getost, basilika och krispig prosciutto.