Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna, här har vi nämligen skapat en perfekt rätt till en extra festlig kväll. Vi lagar en fantastisk svamprisotto som får härlig smak av persilja, citron, Worcestershiresås, schalottenlök och vitlök. Vi serverar vår risotto med proscuitto-lindad fläskfilé och rostad broccolini.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
50
Prosciutto
150
Risottoris
4
Kycklingbuljong
4
Vitlöksflörter
100
Ostronskivling
40
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
75
Broccolini
1
Schalottenlök
2
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
½
Citron
½
Olivolja (steg 2)
6
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 5)
1
Smör (steg 5)
Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Linda prosciuttoskivor runt fläskfilén.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2 min per sida, tills brynt.
Lägg över det till en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12-15 min.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och schalottenlök i 3 min, eller tills de har mjuknat och fått färg.
Tillsätt vitlök och ris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt, 1-2 min.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter, kycklingbuljong och Worcestershiresås och koka upp.
Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är 'al dente'.
Placera broccolini [1/2 paket, 2P] på plåten med fläskfilé.
Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i 10-12 min, tills mör.
När ris är färdigkokt, ta stekpannan av värme.
Rör i ost, citronsaft [1 msk | 2 msk], persilja, smör [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Skär köttet i tunna skivor precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Lägg upp risotto i skålar, och toppa med proscuitto-lindad fläskfilé.
Strö över pinjenötter och servera med rostad broccolini.