Proscuitto-lindad fläskfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Proscuitto-lindad fläskfilé

Proscuitto-lindad fläskfilé

med svamprisotto och rostad broccolini

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna, här har vi nämligen skapat en perfekt rätt till en extra festlig kväll. Vi lagar en fantastisk svamprisotto som får härlig smak av persilja, citron, Worcestershiresås, schalottenlök och vitlök. Vi serverar vår risotto med proscuitto-lindad fläskfilé och rostad broccolini.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

50

Prosciutto

150

Risottoris

4

Kycklingbuljong

4

Vitlöksflörter

100

Ostronskivling

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

75

Broccolini

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

½

Citron

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

6

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 5)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)783 kcal
Energi (kJ)3278 kJ
Fett32.3 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater68.5 g
varav socker5.6 g
Protein54.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta fläskfilé
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Linda prosciuttoskivor runt fläskfilén.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2 min per sida, tills brynt.

Lägg över det till en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12-15 min.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och schalottenlök i 3 min, eller tills de har mjuknat och fått färg.

Tillsätt vitlök och ris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt, 1-2 min. 

Tillaga risotto
3

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter, kycklingbuljong och Worcestershiresås och koka upp.

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är 'al dente'.

Rosta broccolini
4

Placera broccolini [1/2 paket, 2P] på plåten med fläskfilé.

Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i 10-12 min, tills mör.

Krydda risotto
5

När ris är färdigkokt, ta stekpannan av värme. 

Rör i ost, citronsaft [1 msk | 2 msk], persilja, smör [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Skär köttet i tunna skivor precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar, och toppa med proscuitto-lindad fläskfilé.

Strö över pinjenötter och servera med rostad broccolini.