Svamprisotto är en smakrik, mättande och lättlagad rätt. Risotton innehåller ostronskivling, schalottenlök, vitlök, Worcestershiresås, ost och citronjuice. Vi serverar vår fantastiska risotto med proscuitto-lindad fläskfilé, pinjenötter och rostad broccolini.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
50 g
Prosciutto
150 g
Risottoris
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Vitlöksflörter
100 g
Ostronskivling
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg Kan innehålla Ägg, Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
75 g
Broccolini
1 st
Schalottenlök
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
½ st
Citron
½ msk
Olivolja (steg 2)
6 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Linda in kött i prosciutto.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 2 min per sida, tills brynt.
Lägg över kött till en plåt med bakplåtspapper, och rosta i 12-15 min.
Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och schalottenlök i 3 min, eller tills mjuk och brynt. Tillsätt ris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter, worcestershiresås och kycklingbuljong, och koka upp.
Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är "al dente".
Placera broccolini [1/2 paket, 2P] på samma bakplåt som köttet. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuk.
Ta stekpannan av värme, och rör i riven ost, citronjuice [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Skär kött i tunna skivor precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Lägg upp risotto i skålar.
Toppa med kött och broccolini.
Strö över pinjenötter.