Pulled pork smakar fantastiskt, men det tar flera timmar att få köttet riktigt mört och gott. Med vår (nästan) färdiga version behöver du bara värma det i ugnen – perfekt när du vill äta en riktig god middag utan att tillbringa allt för lång tid i köket! Vi smaksätter vår pulled pork med cajunkryddor och serverar den tillsammans med en smakrik granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche i varma pitabröd. Krispiga za'atar-pommes blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Granatäpple
30 g
Salladsmix
1 portionspåse
Mynta
½ g
Chiliflakes
60 g
Calabresepesto
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
300 g
Pulled pork
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, za'atar [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Lägg kött (inklusive sky från paketet) i en ugnsform och tillsätt Ay Cajun-ba.
Täck med folie och värm i ugnen i 10–12 min när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.
Under tiden, skär gurka i halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Finhacka mynta. Skölj salladsmix.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda calabresepesto, en skvätt vatten och en nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Lägg salladsmix [1/2 påse, 2P], mynta, rödlök, granatäpplekärnor, gurka, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål. Blanda precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
När köttet är färdigt, använd 2 gafflar för att riva tills det är helt strimlat.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med kött, granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.
Servera med za'atar-pommes och resterande granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.