Pulled pork smakar fantastiskt, men det tar flera timmar att få köttet riktigt mört och gott. Med vår (nästan) färdiga version behöver du bara värma det i ugnen – perfekt när du vill äta en riktig god middag utan att tillbringa allt för lång tid i köket! Vi smaksätter vår pulled pork med cajunkryddor och serverar den tillsammans med en smakrik granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche i varma pitabröd. Krispiga za'atar-pommes blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Calabresepesto
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
1 st
Gurka
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Granatäpple
300 g
Pulled pork
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
30 g
Salladsmix
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ g
Chiliflakes
½ st
Rödlök
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, za'atar, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Lägg kött (inklusive sky från paketet) i en ugnsform och tillsätt Ay Cajun-ba.
Täck med folie och värm i ugnen i 10–12 min när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.
Under tiden, skär gurka i halvmånar. Skär lök i tunna skivor.
Finhacka mynta.
Skölj salladsmix.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda calabresepesto, en skvätt vatten och en nypa chiliflakes i en liten skål.
Lägg salladsmix, mynta, lök, granatäpplekärnor, gurka, olivolja och en nypa salt i en skål. Blanda precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
När köttet är färdigt, använd 2 gafflar för att riva tills det är helt strimlat.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med kött, granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.
Servera med za'atar-pommes och resterande granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.