Pulled pork i pitabröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork i pitabröd

Pulled pork i pitabröd

med granatäpplesallad och za'atar-pommes

Pulled pork smakar fantastiskt, men det tar flera timmar att få köttet riktigt mört och gott. Med vår (nästan) färdiga version behöver du bara värma det i ugnen – perfekt när du vill äta en riktig god middag utan att tillbringa allt för lång tid i köket! Vi smaksätter vår pulled pork med cajunkryddor och serverar den tillsammans med en smakrik granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche i varma pitabröd. Krispiga za'atar-pommes blir ett perfekt tillbehör.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Sesam
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Calabresepesto

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Granatäpple

300 g

Pulled pork

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

30 g

Salladsmix

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ g

Chiliflakes

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3660 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett37 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater98.2 g
varav socker19 g
Protein37.4 g
Salt6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, za'atar, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered pulled pork
2

Lägg kött (inklusive sky från paketet) i en ugnsform och tillsätt Ay Cajun-ba.

Täck med folie och värm i ugnen i 10–12 min när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.

Förbered frukt och gönt
3

Under tiden, skär gurka i halvmånar. Skär lök i tunna skivor.

Finhacka mynta.

Skölj salladsmix.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda pesto
4

Blanda calabresepesto, en skvätt vatten och en nypa chiliflakes i en liten skål.

Lägg salladsmix, mynta, lök, granatäpplekärnor, gurka, olivolja och en nypa salt i en skål. Blanda precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm pitabröd
5

Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

När köttet är färdigt, använd 2 gafflar för att riva tills det är helt strimlat.

Servera
6

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med kött, granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.

Servera med za'atar-pommes och resterande granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.