En ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och struktur. Pumpabowl innehåller förutom bakad pumpa, couscous, saladsost, kål og salladslök. Vi toppar bowlen med en jättegod vitlöksdressing och hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Salladslök
50
Grönkål, skuren
½
Butternutpumpa
1
Ekologisk citron
4
Saha-Ras
100
Grekisk salladsost
75
Gräddfil
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
½
Vitlöksklyfta
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela pumpan [1/2 st, 2 pers] på mitten och ta bort kärnor. Skär pumpa i tunna klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Saha-Ras. Krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Skär salladslök i tunna skivor. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka hasselnötter. Skölj kikärtor.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vitlök [1/2 st, 2 pers] i en skål. TIPS: Tillsätt lite vatten om dressingen är för tjock.
Blanda couscous tillsammans med grönkål, salladslök, kikärtor, en skvätt olivolja* och en skvätt citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med pumpaklyftor och en klick dressing. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och strö över hasselnötter.