topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pumpabowl

Pumpabowl

med vitlöksdressing och hasselnötter

En ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och struktur. Pumpabowl innehåller förutom bakad pumpa, couscous, saladsost, kål og salladslök. Vi toppar bowlen med en jättegod vitlöksdressing och hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Salladslök

50

Grönkål, skuren

½

Butternutpumpa

1

Ekologisk citron

4

Saha-Ras

100

Grekisk salladsost

75

Gräddfil

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)393 kcal
Energi (kJ)1643 kJ
Fett10.8 g
varav mättat1 g
Kolhydrater51.12 g
varav socker1.5 g
Protein15.15 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela pumpan [1/2 st, 2 pers] på mitten och ta bort kärnor. Skär pumpa i tunna klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över Saha-Ras. Krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka couscous
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Förbered råvaror
3

Skär salladslök i tunna skivor.  Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka hasselnötter. Skölj kikärtor.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vitlök [1/2 st, 2 pers] i en skål. TIPS: Tillsätt lite vatten om dressingen är för tjock.

Blanda couscoussallad
5

Blanda couscous tillsammans med grönkål, salladslök, kikärtor, en skvätt olivolja* och en skvätt citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med pumpaklyftor och en klick dressing. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och strö över hasselnötter.