En ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och struktur. Pumpabowl innehåller förutom bakad pumpa en underbar couscoussallad med salladsmix, persilja och citron. Vi toppar bowlen med en jättegod vitlöksdressing, salladsost och hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
½
Butternutpumpa
4
Saha-Ras
1
Vitlöksklyfta
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Bladpersilja
1
Ekologisk citron
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100
Grekisk salladsost
60
Salladsmix
1
Olivolja (steg 5)
2.5
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela pumpan [1/2 st, 2P] på längden, kärna ut och skär den i tunna klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*.
Häll av kikärtor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, Saha-ras, salt* och peppar*. Packa in oskalad vitlök i folie, och placera den på plåten med kikärtor. Rosta både kikärtor och pumpa i ugnen i 20-25 min, eller tills pumpan är mjuk och gyllene.
Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel och låt svalna.
Skölj salladsmix. Grovhacka hasselnötter och persilja. Skär citron i klyftor. Blanda salladsmix med lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Rör i färdiglagad couscous, persilja, lite olivolja* och en skvätt citronjuice. Smaka av med salt*, peppar* och mer citronjuice vid behov.
När grönsakerna är färdigrostade, packa försiktigt upp och skala vitlök. Mosa den i en skål och blanda sedan med yoghurt, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* i en liten skål. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.
Blanda rostade kikärtor med couscous. Lägg upp couscous i skålar och toppa med pumpaklyftor. Smula över salladsost och ringla över vitlöksdressing. Garnera med hasselnötter och servera med citronklyftor.