Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Ikväll lagar vi enkel och snabb Pytt i Panna med potatis, bacon och rödlök. Picklad rödbeta och färsk persilja passar perfekt till det.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
1 st
Rödbetor, förkokta
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Kruspersilja
1 tsk
Socker till inläggning
2 msk
Vatten till inläggning
½ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Salt till potatis
Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1 tsk], vatten [2 msk] och salt [1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd rödbeta i skålen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Finhacka lök.
Grovhacka persilja.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene och överför till en skål.
Hetta upp samma stekpanna (skölj inte av) på medelhög värme.
Stek lök och potatis med salt [1/2 tsk] i 7-8 min, tills gyllene.
Vänd sen bacon i stekpannan.
Lägg upp Pytt i Panna i en skål og toppa med rödbeta och persilja.