topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räktacos

Räktacos

med Hello Mexico krydda, sötpotatis och gurkdressing

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

3

Tex-Mex

150

Gräddfil

Räkor

25

Vitvinsvinäger

1

Oregano

Gurka

450

Sötpotatis

1

Gurka, piccolo

90

Sallad

1

Rödlök

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)376 kcal
Energi (kJ)1574 kJ
Fett8.96 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater60.79 g
varav socker1.8 g
Protein1.4 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Sprid bitarna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllenbrun, ca 20 min. TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på.

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1 msk | 2 msk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Krama löken i handen och lägg den därefter i lagen. Rör om och låt stå tills servering.

3

Tärna gurka. Finhacka vitlök. Finhacka oreganoblad [1/2 påse] och kasta stjälken. Blanda gurka, vitlök, oregano [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Halvera och skiva gemsallad [1/2 påse, 2 pers] tunt. Värm upp tortillabröden på ett ugnsgaller i 3-4 min i ugnen.

5

Hetta upp en stekpanna på hög värme. Fräs Hello Mexico kryddmix i några sekunder. Tillsätt smör* [20 g | 40 g], sänk till medelvärme och lägg i räkor. Stek räkor i 1-2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Bre tortillabröden med ett lager av gurkdressing. Toppa med sallad, sötpotatisbitar, räkor och picklad rödlök.