topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli

Ravioli

med krämig svampsås och krispig grönkål

Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

200

Champinjoner

2

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

50

Grönkål, skuren

20

Finriven ost

1

Lök

250

Ravioli med ricotta och spenat

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)223 kcal
Energi (kJ)933 kJ
Fett15.68 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater9.63 g
varav socker7 g
Protein7.35 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva svamp och lök tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Fräs grönsaker
2

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Rosta grönkål
3

Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga. VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.

Koka sås
4

Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.

Rör i ravioli
5

Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.

Servera
6

Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över riven ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten. Toppa med resterande grönkål.