Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med krispig grönkål du låtit rosta i ugnen och toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
200
Champinjoner
2
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
50
Grönkål, skuren
20
Finriven ost
1
Lök
250
Ravioli med ricotta och spenat
Smör (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva svamp och lök tunt. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.
Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs zucchini, lök, svamp och en nypa salt* i 5-6 min tills mjukt. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.
Medan grönsakerna steks, lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Rosta i ugnen i 6-8 min tills krispiga. VIKTIGT: Håll koll på kålen de sista minutrarna, den kan snabbt bli bränd på slutet.
Medan kålen rostas, tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong till stekpannan. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaksätt generöst med peppar* samt med en nypa salt*.
Medan såsen sjuder, lägg raviolin i kastrullen och koka i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och rör försiktigt i pastan i svampsåsen tillsammans med hälften av grönkålen. Blanda väl, krydda med salt* och smaka av.
Fördela ravioli och svampsås mellan era tallrikar. Strö över riven ost och dra en vända med pepparkvarnen över maten. Toppa med resterande grönkål.