Ta ut svängarna och servera arrabiatasås till smakrik ravioli fylld med ricotta och spenat. I klassisk anda kokar du ihop tomat med vitlök, olivolja och såklart chili. Höj nivån från bättre till bäst med en nypa socker och en klick smör. Toppa med lagrad ost och färsk basilika. En delikat vegetarisk pastarätt som du snabbt svänger ihop, och som du med garanti kommer vilja laga igen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Basilika
20
Finriven ost
1
Röd chili
½
Baguette
4
Vitlöksflörter
250
Ravioli med ricotta och spenat
125
Körsbärstomater
1
Krossade tomater
2
Vitlöksklyfta
2
Socker
Smör
Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili. Dela en baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Blanda en stor klick smör, en nypa salt* och 1/3 av vitlöken i en liten skål.
Bre vitlökssmör på baguetten och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6-7 min, eller tills gyllene och krispig. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs resterande vitlök och körsbärstomater i 1 min.
Tillsätt krossade tomater, chili och Vitlöksflörter. Låt sjuda i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Tillsätt socker*, en klick smör* och smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Medan såsen kokar, tillsätt ravioli till det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 min eller tills den är al dente.
Finhacka basilika. När raviolin är klar, häll av vattnet och rör ner arrabiatasåsen i pastakastrullen. Rör om väl.
Fördela ravioliarrabiatan mellan era tallrikar. Garnera med riven hårdost och basilika. Servera med vitlöksbröd vid sidan av.