Fylld kycklingfilé känns lite extra festligt, men är superlätt att göra. I kvällens recept gör vi en krämig fyllning med ricotta, spenat och vitlök och bryner kycklingen på pannan innan vi ugnssteker den tillsammans med citronpepparkryddade pommes. Vi svänger också ihop en god sallad med rucola, tomat och pumpafrön och serverar middagen med en klick aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
2 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
2 g
Citronpeppar
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
30 g
Spenat
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
1 st
Tomat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
¾ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, citronpeppar salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skölj rucola och spenat separat.
Grovhacka tomat.
Finhacka spenat och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda ricotta, spenat, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Skär ett snitt i den tjocka delen av varje kycklingfilé, utan att skära helt igenom. Fördela ricottablandning i fickorna i kycklingfiléerna.
Krydda utsidan med Hello Sunrise [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på andra sidan av plåten och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda rucola, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med pumpakärnor och servera med en klick aioli.