Ricotta- och spenatfylld kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- och spenatfylld kyckling

Ricotta- och spenatfylld kyckling

med citronpepparpommes och tomatsallad

Fylld kycklingfilé känns lite extra festligt, men är superlätt att göra. I kvällens recept gör vi en krämig fyllning med ricotta, spenat och vitlök och bryner kycklingen på pannan innan vi ugnssteker den tillsammans med citronpepparkryddade pommes. Vi svänger också ihop en god sallad med rucola, tomat och pumpafrön och serverar middagen med en klick aioli.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

2 g

Citronpeppar

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

30 g

Spenat

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

1 st

Tomat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¾ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2595 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett26.4 g
varav mättat7 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker7 g
Protein47.5 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, citronpeppar salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj rucola och spenat separat.

Grovhacka tomat.

Fyll kyckling
3

Finhacka spenat och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda ricotta, spenat, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Skär ett snitt i den tjocka delen av varje kycklingfilé, utan att skära helt igenom. Fördela ricottablandning i fickorna i kycklingfiléerna.

Krydda utsidan med Hello Sunrise [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på andra sidan av plåten och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda rucola, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med pumpakärnor och servera med en klick aioli.