Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella

Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella

med söt senapsdressing och hyvlad hårdost

Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella med tomat, honung- och senapsdressing och ost är en härlig rätt som bjuder på perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

300

Rotfruktsmix

1

Rödlök

50

Grönkål, skuren

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

40

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

2

Tomat

20

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2700 kJ
Fett27.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker19.5 g
Protein19.5 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor. 

Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills möra.

Förbered krutonger och kikärtor
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv bröd i 2 cm stora bitar.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten och torka dem sen med hushållspapper eller en kökshandduk.

Placera brödbitar och kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Rosta krutonger och kikärtor
3

Sätt plåten med krutonger och kikärtor i ugnen när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Rosta i 8-10 min, tills bröd är krispigt och gyllene.

Blanda dressing
4

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar och krydda dem med en nypa salt och peppar.

Blanda honung- och senapsdressing, aioli [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda panzanellasallad
5

Blanda färdiga rotfrukter med grönkål på plåten, tills den har mjuknat något.

Rör sedan i kikärtor, krutonger, tomat och hälften av dressingen.

Servera
6

Lägg upp panzanellasallad i skålar.

Ringla över resterande dressing och strö över ost.