Rostad rotfrukt- och kikärtspanzanella med tomat, honung- och senapsdressing och ost är en härlig rätt som bjuder på perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
50
Grönkål, skuren
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
40
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
2
Tomat
20
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Morot
1
Rödbeta
1
Palsternacka
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv bröd i 2 cm stora bitar.
Skölj kikärtor och torka dem sen med hushållspapper eller en kökshandduk.
Placera brödbitar och kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sätt plåten med krutonger och kikärtor i ugnen när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Rosta i 8-10 min, tills bröd är krispigt och gyllene.
Under tiden, grovhacka tomat i 2 cm stora bitar och krydda en nypa salt och peppar.
Blanda honung- och senapsdressing, aioli [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Blanda färdiga rotfrukter med grönkål på plåten, tills den har mjuknat något.
Tillsätt sedan kikärtor, krutonger, tomat och hälften av dressingen till plåten och rör ihop.
Lägg upp panzanellasallad i skålar.
Ringla över resterande dressing och strö över ost.