Ikväll frestar vi med pannbiffar med innovativa tillbehör. Rustika nötfärsbiffar får ett extra twist av att glaseras i BBQ-sås. Potatis får fantastisk smak av att rostas med cajunkryddor. Vi serverar våra biffar och vår potatis med en underbar äppelsallad med kålrabbi, yoghurt, spenat, lök och rädisor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
400
Småpotatis
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4
Kycklingbuljong
½
Citron
75
Rädisor
1
Äpple
½
Kålrabbi, vit
1
Rödlök
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
¾
Salt (steg 2)
¼
Socker (steg 2)
1
Vetemjöl (steg 2)
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera potatis och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mör.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Skär rädisor och lök i tunna skivor.
Blanda rädisor, lök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
Blanda nötfärs, vetemjöl [1 msk | 2 msk], ägg [1 st | 2 st], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg upp tillräckligt med färs direkt i stekpannan med en sked och platta till för att göra rustika pannbiffar (2 per person).
Stek i 3-4 min per sida, tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.
TIPS: Vänd bara en gång, så de håller ihop och får en fin stekyta.
Under tiden, skölj spenat.
Kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna kålrabbi [½ st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda kålrabbi, äpple, spenat, yoghurt och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Rör i picklade rädisor och lök (inklusive lagen) precis innan servering.
Lägg över färdiga biffar på en tallrik.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Rör i BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.
Lägg ner biffar och täck dem i sås.
Lägg upp potatis, pannbiffar, kålrabbi- och äppelsallad på tallrikar.
Toppa biffar med sås från stekpannan.