Rustika BBQ-glaserade pannbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustika BBQ-glaserade pannbiffar

Rustika BBQ-glaserade pannbiffar

med kålrabbi- och äppelsallad

Ikväll frestar vi med pannbiffar med innovativa tillbehör. Rustika nötfärsbiffar får ett extra twist av att glaseras i BBQ-sås. Potatis får fantastisk smak av att rostas med cajunkryddor. Vi serverar våra biffar och vår potatis med en underbar äppelsallad med kålrabbi, yoghurt, spenat, lök och rädisor.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

400

Småpotatis

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4

Kycklingbuljong

½

Citron

75

Rädisor

1

Äpple

½

Kålrabbi, vit

1

Rödlök

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¾

Salt (steg 2)

¼

Socker (steg 2)

1

Vetemjöl (steg 2)

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)634 kcal
Energi (kJ)2653 kJ
Fett21.6 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker36.6 g
Protein37.5 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera potatis och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mör. 

Pickla rädisa och lök
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Skär rädisor och lök i tunna skivor.

Blanda rädisor, lök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.

Blanda nötfärs, vetemjöl [1 msk | 2 msk], ägg [1 st | 2 st], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. 

Stek pannbiffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg upp tillräckligt med färs direkt i stekpannan med en sked och platta till för att göra rustika pannbiffar (2 per person).

Stek i 3-4 min per sida, tills brynta och genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.

TIPS: Vänd bara en gång, så de håller ihop och får en fin stekyta.

Gör äppelsallad
4

Under tiden, skölj spenat.

Kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skala och tärna kålrabbi [½ st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Blanda kålrabbi, äpple, spenat, yoghurt och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.

Rör i picklade rädisor och lök (inklusive lagen) precis innan servering.

BBQ-glasera biffar
5

Lägg över färdiga biffar på en tallrik.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Rör i BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.

Lägg ner biffar och täck dem i sås.

Servera
6

Lägg upp potatis, pannbiffar, kålrabbi- och äppelsallad på tallrikar.

Toppa biffar med sås från stekpannan.