Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att tillagas Lyonnaise-style, vilket innebär att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med schalottenlök, timjan och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300
Angus ryggbiff
100
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500
Potatis
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Rödlök
1
Timjan
3
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Rör i vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Koka i ytterligare 2-3 min, eller tills det börjar karamelliseras. Lägg över till en liten skål.
Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp stekpannan på medelvärme medan köttet vilar. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök, spenat och timjan [1 kvist | 2 kvistar] och fräs i ytterligare 1-2 min eller tills spenaten börjar mjukna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och avrunnen köttsaft från köttet. Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Smaka av med salt* och peppar*. Plocka bort timjan innan servering.
Blanda karamellisera rödlök med rostad potatis. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, Lyonnaise-style potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.