Ikväll kan ni se fram emot en riktig festmåltid! Vi börjar med att rosta pumpa och rödlök, som vi sen blandar med salladsmix och balsamvinäger, och som toppas med ricotta. Vi gör även krispigt vitlöksbröd med persilja. Huvudrollen ikväll har ryggbiff, som steks till perfektion, och som serveras med ljuvligt grönt persiljesmör som gör köttet extra saftigt. Så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Butternutpumpa
1
Rödlök
4
Medelhavets Pärla
1
Bladpersilja
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
300
Angus ryggbiff
60
Salladsmix
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
1
Pumpakärnor
7.5
Balsamvinäger
1
Vitlöksklyfta
2
Smör (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram smör* och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt* på båda sidorna.
Skär rödlök i 2 cm klyftor. Skala pumpan [1/2 st, 2P], dela den på mitten, gröp ur kärnor och skär i ½ cm tunna klyftor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Medelhavets Pärla, en generös nypa salt* och peppar. Rosta i ugnen 20-25 min, eller tills mjuka och gyllene.
Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, smör* [2 msk | 4 msk] och persilja i en liten skål. Halvera bröd på längden, och sen på bredden. Placera bröd på en ny plåt med bakplåtspapper, bre dem med 2/3 av vitlökssmöret och krydda med en nypa salt*. Rosta i 6-8 min eller tills krispiga och gyllene. Sätt resterande vitlökssmör i kylskåpet.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Skölj salladsmix. Blanda salladsmix med balsamvinäger [½ paket, 2P], pumpafrön, färdigrostad pumpa och rödlök. Finhacka basilika. Krydda kött med peppar* och skär i tunna skivor.
Servera ryggbiff, vitlöksbröd och sallad på tallrikar. Toppa sallad med små ricottaklickar. Garnera med basilika. Toppa kött med resterande vitlökssmör.