En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor och morot, krämig baconmos, och en fantastisk pepparsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
62.5
Bacon, skivor
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
150
Haricots verts
4
Köttbuljong
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
3
Smör (steg 1)
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis och vitlök i 10-15 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [3 msk | 6 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Ansa haricots verts. Skala morot och skär i tunna stavar. Finhacka bacon [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min tills den börjar bli krispig. Lägg över till en skål. Blanda bacon med potatismos och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme medan köttet vilar. Stek haricots verts och morot i 4-5 min tills de börjar mjukna. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och en generös nypa peppar* i en kastrull. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt avrunnen köttsaft från köttet till såsen, och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ryggbiff, baconmos och grönsaker på tallrikar. Ös över sås och servera.