Salladsbowl på krispiga kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salladsbowl på krispiga kikärtor

Salladsbowl på krispiga kikärtor

med avokado och rostade pinjenötter

Krispiga kikärtor spelar huvudrollen i kvällens goda recept på en vegetarisk salladsbowl. Vi krossar kikärtor och rostar dem gyllene i ugnen medan vi ugnsbakar potatis med örtkryddor. Potatisen får sällskap av sallad, avokado och rädisor i basen på vår bowl. Sedan toppar vi med rostade pinjenötter, riven ost, kikärtor och en god dressing på aioli, yoghurt och gräslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

75 g

Rädisor

1 st

Avokado

½ paket

Kikärtor

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2632 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett32.9 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker10.6 g
Protein17.5 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Rosta pinjenötter
2

Undert tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Rosta kikärtor
3

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Platta till dem med en sked eller stekspade. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills krispiga.

Blanda dressing
4

Finhacka gräslök.

Blanda gräslök, aioli, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
5

Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och rädisor i djupa tallrikar.

Toppa med avokado och pinjenötter.

Ringla över dressing och toppa med riven ost och kikärtor.