Krispiga kikärtor spelar huvudrollen i kvällens goda recept på en vegetarisk salladsbowl. Vi krossar kikärtor och rostar dem gyllene i ugnen medan vi ugnsbakar potatis med örtkryddor. Potatisen får sällskap av sallad, avokado och rädisor i basen på vår bowl. Sedan toppar vi med rostade pinjenötter, riven ost, kikärtor och en god dressing på aioli, yoghurt och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
75 g
Rädisor
1 st
Avokado
½ paket
Kikärtor
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
100 g
Romansallad
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Undert tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem med en sked eller stekspade. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills krispiga.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, aioli, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Skär rädisor i tunna skivor.
Lägg upp sallad, potatis och rädisor i djupa tallrikar.
Toppa med avokado och pinjenötter.
Ringla över dressing och toppa med riven ost och kikärtor.