Stekt kycklingfilé och auberginecaponata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kycklingfilé och auberginecaponata

Stekt kycklingfilé och auberginecaponata

med souvlakibulgur och morotssallad

Caponata är en siciliansk aubergineröra som blir ett perfekt komplement till den stekta kycklingen och bulguren i dagens recept. Både kyckling och bulgur får smak av vår goda souvlaki-kryddmix och serveras med morot- och rucolasallad och riven ost.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Souvlaki-kryddmix

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Aubergine

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 burk

Tomatpuré

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Socker till sås

3 dl

Vatten till sås

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2504 kJ
Energi (kcal)599 kcal
Fett23.1 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater46.6 g
varav socker14.7 g
Protein46.9 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med hälften av souvlaki-kryddmixen, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur, resterande souvlaki-kryddmix och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Tärna aubergine i 1 cm stora bitar.

Gör caponata
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och aubergine i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och Mamas Favorit och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré, socker, vatten, ketchup, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min. Mosa aubergine försiktigt med en potatisstöt.

Blanda sallad
5

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj rucola.

Blanda morot, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgur och sallad i skålar.

Skeda över caponata och toppa med kyckling och riven ost.