Caponata är en siciliansk aubergineröra som blir ett perfekt komplement till den stekta kycklingen och bulguren i dagens recept. Både kyckling och bulgur får smak av vår goda souvlaki-kryddmix och serveras med morot- och rucolasallad och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Souvlaki-kryddmix
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Aubergine
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 burk
Tomatpuré
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 st
Morot
¼ tsk
Salt till kött
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till grönsaker
½ tsk
Socker till sås
3 dl
Vatten till sås
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med hälften av souvlaki-kryddmixen, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, resterande souvlaki-kryddmix och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tärna aubergine i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och aubergine i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och Mamas Favorit och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, socker, vatten, ketchup, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min. Mosa aubergine försiktigt med en potatisstöt.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj rucola.
Blanda morot, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp bulgur och sallad i skålar.
Skeda över caponata och toppa med kyckling och riven ost.