Ikväll ska vi laga fläsk som vi först marinerar i sojasås och sataysås, och sen steker till perfektion. Vi blandar vår sataymarinerade fläsk med stekt paprika och salladslök och serverar med ingefärskryddat ris, gurka och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
300
Fläskkotlett hel
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
1
Gurka
1
Paprika
1
Salladslök
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Blanda sojasås, hälften av sataysåsen, en nypa salt i en medelstor skål. Rör ner kött och ställ åt sidan för att marineras.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och vit salladslök tills mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Tillsätt kött och marinad. Stek i 2-3 min, eller tills nästan genomstekt.
Rör i resterande sataysås och grönsaker. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.
Toppa med kött och grönsaker, och se till att få med all sås från stekpannan.
Garnera med gurka, grön salladslök och jordnötter.