Sataymarinerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sataymarinerat fläsk

Sataymarinerat fläsk

med ingefärskryddat ris och stekt paprika

Ikväll ska vi laga fläsk som vi först marinerar i sojasås och sataysås, och sen steker till perfektion. Vi blandar vår sataymarinerade fläsk med stekt paprika och salladslök och serverar med ingefärskryddat ris, gurka och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

300

Fläskkotlett hel

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

1

Gurka

1

Paprika

1

Salladslök

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3159 kJ
Fett29.19 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater79.75 g
varav socker16.5 g
Protein43.64 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kött
2

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda sojasås, hälften av sataysåsen, en nypa salt i en medelstor skål. Rör ner kött och ställ åt sidan för att marineras.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och vit salladslök tills mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt kött och marinad. Stek i 2-3 min, eller tills nästan genomstekt.

Rör i resterande sataysås och grönsaker. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.

Toppa med kött och grönsaker, och se till att få med all sås från stekpannan.

Garnera med gurka, grön salladslök och jordnötter.