En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
250
Skivad fläskkotlett
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Äpple
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. För över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 3-4 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Blanda äpple, salladsmix, aioli, och en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.