Sej i sweet chili- och sojaglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej i sweet chili- och sojaglaze

Sej i sweet chili- och sojaglaze

med krämig gurk- och spenatsallad

Fisk ska man gärna äta tre gånger i veckan, men med recept som det här kan vi tänka oss att servera det varenda dag! Stekt sej i en smakrik glaze med sweet chilisås och soja spelar huvdrollen i denna supergoda middag och vi serverar den med fluffigt jasminris och en krämig sallad med spenat, gurka, ingefära, lime och gräddfil. Salladslök och rostade sesamfrön på toppen blir pricken över i.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 tsk

Ingefära

½ g

Chiliflakes

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Lime

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 g

Jasminris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

30 g

Spenat

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till fisk

3 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2141 kJ
Energi (kcal)512 kcal
Fett6.8 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater82 g
varav socker14.3 g
Protein29.8 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Gör dressing
2

Riv ingefära (oskalad) fint.

Halvera lime.

Blanda gräddfil, ingefära, limesaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 3–4 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skölj och finhacka spenat.

Skär gurka i halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt glaze
5

Under tiden blanda sweet chilisås, sojasås, chiliflakes, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Tillsätt sojablandning till pannan och ta av från värme. Vänd fisk i glaze.

Vänd ner spenat och gurka i skålen med dressing precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad på tallrikar och toppa ris med fisk.

Skeda över resterande glaze från pannan och garnera med salladslök och sesamfrön.