I kväll lagar vi en smarrig kycklingrätt med indiska smaker som är lika vacker som god. Vi startar med ett lager svalkande yoghurt med lag från syltad rödlök och fortsätter med spenat och rostad potatis som smaksatts med våra kryddblandningar Ginger Ninja och Milda Mahal och vänts med aprikoschutney och smör. Därefter kommer granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander. Vi avslutar med rättens stjärna – perfekt stekt kycklingfilé med sesampanering.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4 g
Milda Mahal
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
400 g
Småpotatis
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Lime
½ st
Granatäpple
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
30 g
Spenat
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Milda Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka koriander.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av löken precis innan servering och spara lagen.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Torka kyckling med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd kyckling i sesamfrön och pressa fast dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Blanda yoghurt och sparad rödlökslag i en liten skål.
Vänd färdig potatis med smör [1 msk | 2 msk] och aprikoschutney [1/2 paket, 2P] på plåten.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Genom att lossa granatäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Bre ett tunt lager yoghurt i botten på djupa tallrikar.
Toppa med spenat och rostad potatis.
Strö över granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander.
Toppa med kyckling.