Du behöver faktiskt inte tillbringa timmar i köket för att laga riktigt god mat – det är det här receptet ett bevis på! Våra härliga kryddblandningar Hello Sunrise och Vitlöksflörter ger blandfärsragun med lök, vitlök och blomkål massor av smak på nolltid. Vi vänder ner kokt rigatoni och färsk spenat i den gräddiga såsen och toppar med riven ost – sen är det dags att sätta sig till bords.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
275 g
Blomkål
250 g
Blandfärs
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv blomkål [1/2 st, 2P], buketter och stjälken, grovt.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och lök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3–4 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök och riven blomkål till stekpannan och stek i 4–5 min, eller tills blomkål mjuknar.
Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, kycklingbuljong, Hello Sunrise, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller till sås tjocknar något.
Tillsätt pasta och spenat och vänd runt tills spenat mjuknar något.
TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med finriven ost.