I kväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, lök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chiliflakes. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Tomatpuré
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Lök
1 st
Paprika
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Medelhavets Pärla
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Socker (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, tills mjuka.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré, kycklingbuljong och sparat kokvatten till stekpannan, och sjud i 1 min.
Rör i färdig pasta.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilikablad. Strö över basilika och ost.