Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost, basilika och chili, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, tills mjuka.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt matlagningsgrädde, socker, tomatpuré, kycklingbuljong, sparat kokvatten, salt och en nypa peppar till stekpannan, och sjud i 1 min.
Rör i färdig pasta.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilikablad. Strö över basilika ochd riven ost.