Snabb bacon- och orzocarbonara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb bacon- och orzocarbonara

Snabb bacon- och orzocarbonara

med tomatsallad och pumpakärnor

I kväll lagar vi en ny variant på en älskad klassiker – pasta carbonara. Vår snabba version innehåller orzo och knaperstekt bacon och smakar minst lika gott som originalet. Vi gör den krämiga såsen på äggula, matlagningsgrädde och riven ost, toppar vår carbonara med pumpakärnor och serverar en god tomatsallad med rucola.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

1 st

Lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Kycklingbuljong

40 g

Rucola

2 st

Tomat

½ st

Citron

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3952 kJ
Energi (kcal)945 kcal
Fett50.7 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater78 g
varav socker12.8 g
Protein40.9 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan orzon är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon
2

Riv lök grovt. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och lök i 6–8 min, eller tills löken är mjuk.

Under tiden, skölj rucola. 

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Grovhacka tomat och persilja.

Banda rucola, tomat, persilja, citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan. 

Laga sås
3

Separera äggula från äggvita [2 st I 4 st].

Blanda äggula, matlagningsgrädde, riven ost och kycklingbuljong [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål.

Krydda med en nypa peppar och vispa ihop med en gaffel. 

Rör ner orzo och kokvatten i pannan med bacon. 

Sänk till medelvärme och rör i gräddblandningen. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat och krämigt. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzon verkar torr.

Servera
4

Lägg upp orzocarbonara i djupa skålar och toppa med pumpakärnor.

Servera med sallad vid sidan av.