topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb chili con carne

Snabb chili con carne

med tortilla chips och het srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Stark
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

250 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3385 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett42.8 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker26.2 g
Protein47.4 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeño
1

Skär hälften av jalapeño [1/2 st, 2P] i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Om du kärnar ur jalapeño först så blir den mindre starkt.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex och salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeno, svarta bönor, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

Koka chili
4

Sjud chili utan lock tills den tjocknat, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda srirachadressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och sriracha efter smak i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella och skivad jalapeno. Servera med tortillachips att dippa med.