Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ st
Lime
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt.
Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat. Halvera lime [1/2 st, 2P]. Skär gurka i halvmånar.
Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Precis innan servering, rör i vitlök och smör [1 msk | 2 msk] med riset.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.
Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.