Spagetti bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. Ikväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong, innan den hamnar i en fantastisk sås med tomater, mornaysås och spagetti. Vi toppar med riven ost, färsk tomat och basilika, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
250 g
Nötfärs
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
Under tiden, grovhacka tomat.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan. Rör om och sjud i 2-3 min.
Rör i mornaysås.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i färdig pasta.
Lägg upp spaghetti bolognese i skålar.
Riv basilikablad.
Strö över ost [½ paket, 2P], och toppa med tomat och basilika.