Vill du testa att laga fisk på ett nytt sätt? Här kommer ett enkelt recept med spännande smakkombinationer. Vi steker torsk i en marinad med honung, ingefära och sojasås och rostar samtidigt pommes av potatis och morötter i ugnen. Fisken får också sällskap av en krispig sallad med kålrabbi och rödkål som vi toppar med salladslök, och en klick majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
500 g
Potatis
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Rödkål, förskuren
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Salladslök
½ st
Lime
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda sojasås, honung- och ingefärsdressing och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.
Stek fisk med honung- och ingefärsmarinad i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, blanda kålrabbi, rödkål, olivolja [1/2 msk | 1 msk], limesaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Lägg upp pommes, kålsallad och fisk på tallrikar och toppa fisk med resterande marinad från stekpannan.
Servera med majonnäs och garnera sallad med salladslök.