Sötpotatis- och kokosdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatis- och kokosdhal

Sötpotatis- och kokosdhal

med dukkahsalsa och tunnbröd (tortilla)

Sri Lanka is often called the 'Resplendent Isle' and we can see why. Just have a taste of this dal recipe that Mimi came up with! Sweet potato marries beautifully with coconut milk and lentils cook down to a seductive softness, all the better to absorb those lovely spices.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Koriander

Grönsaksbuljong

100

Spenat

250

Kokosmjölk

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

225

Sötpotatis

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1

Ingefära

4

Dukkah-njuta

1

Lök

1

Lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)556 kcal
Energi (kJ)2327 kJ
Fett9.79 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater88.59 g
varav socker2.7 g
Protein23.29 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Hacka lök i 1 cm stora bitar. Skala och riv ingefära. Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar. Halvera lime. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och fräs under omrörning tills den mjuknat, 3 min. Rör i ingefära och fräs i 1 min. Häll i kokosmjölk, vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Rör om tills buljongen är helt upplöst.

3

Tillsätt sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt dhalen sjuda under lock tills linserna och sötpotatisen är mjuka, ca 20 min. Rör om regelbundet. Tips: Häll i en extra skvätt med vatten om dhalen blir för tjock.

4

Grovhacka koriander. Blanda dukkah kryddmix och halva koriandern i en skål. Tillsätt 2-3 msk olivolja, lite limejuice, en nypa salt* och peppar*. Sätt dressingen åt sidan.

5

Blanda resterande koriander med 1-2 msk olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Lägg tortillabröd på en bakplåt. Pensla kryddolja över bröden. Grädda bröden på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 6-8 min. Låt bröden svalna under 2 min på skärbrädan, och dela sedan i tre remsor per person.

6

Tillsätt spenat i dhalen. Pressa i lite limejuice och rör om tills spenaten har sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Servera dhalen i en skål med en skvätt dukkahdressing och knaprig tortilla.