Sri Lanka is often called the 'Resplendent Isle' and we can see why. Just have a taste of this dal recipe that Mimi came up with! Sweet potato marries beautifully with coconut milk and lentils cook down to a seductive softness, all the better to absorb those lovely spices.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Koriander
Grönsaksbuljong
100
Spenat
250
Kokosmjölk
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
225
Sötpotatis
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
1
Ingefära
4
Dukkah-njuta
1
Lök
1
Lime
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Hacka lök i 1 cm stora bitar. Skala och riv ingefära. Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar. Halvera lime. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och fräs under omrörning tills den mjuknat, 3 min. Rör i ingefära och fräs i 1 min. Häll i kokosmjölk, vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Rör om tills buljongen är helt upplöst.
Tillsätt sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt dhalen sjuda under lock tills linserna och sötpotatisen är mjuka, ca 20 min. Rör om regelbundet. Tips: Häll i en extra skvätt med vatten om dhalen blir för tjock.
Grovhacka koriander. Blanda dukkah kryddmix och halva koriandern i en skål. Tillsätt 2-3 msk olivolja, lite limejuice, en nypa salt* och peppar*. Sätt dressingen åt sidan.
Blanda resterande koriander med 1-2 msk olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Lägg tortillabröd på en bakplåt. Pensla kryddolja över bröden. Grädda bröden på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 6-8 min. Låt bröden svalna under 2 min på skärbrädan, och dela sedan i tre remsor per person.
Tillsätt spenat i dhalen. Pressa i lite limejuice och rör om tills spenaten har sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Servera dhalen i en skål med en skvätt dukkahdressing och knaprig tortilla.