Vem skulle säga nej till snabb bolognese med spaghetti och finriven ost? Bolognesen består av köttfärs och morot stekt i en worcestershiresås och basilika. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 st
Morot
225 g
Nötfärs
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Köttbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5–6 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Under tiden, grovhacka basilika.
Rör i basilika och pasta i såsen.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.
Lägg upp bolognese i skålar.
Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.