topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med finriven ost

Vem skulle säga nej till snabb bolognese med spaghetti och finriven ost? Bolognesen består av köttfärs och morot stekt i en worcestershiresås och basilika. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 st

Morot

225 g

Nötfärs

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Köttbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3624 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett40.5 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker23.1 g
Protein42 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs och morot
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5–6 min. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Hacka basilika
4

Under tiden, grovhacka basilika. 

Tillsätt pasta
5

Rör i basilika och pasta i såsen. 

Krydda med en nypa salt och peppar. 

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar. 

Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.