Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och ost. Servera med en spännande kålrabbisallad med persilja. Detta är så gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
200
Champinjoner
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
125
Bacon, skivor
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
½
Kålrabbi, vit
50
Grönkål, skuren
12.5
Vitvinsvinäger
2
Ägg (steg 4)
Socker (steg 4)
Koka upp saltat vatten* i en medelstor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Skala kålrabbi [½ st, 2P], dela i kvartar på längden, och skär i tunna skivor på bredden. Grovhacka persilja. Skiva svamp tunt. Grovhacka bacon på en separat skärbräda.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min, tills krispig. Tillsätt svamp och stek i 5-6 min, tills mjuk. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Sänk till medelvärme.
Vispa äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost, grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar* med en gaffel i en skål och ställ åt sidan. Massera grönkål med en skvätt olivolja* i 1 min i en stor skål. Tillsätt kålrabbi, hälften av persiljan, vitvinsvinäger [½ paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa socker*, salt* och peppar*. Blanda väl. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan.
Tillsätt spaghetti, en skvätt pastavatten och äggmixen i stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt mer pastavatten vid behov. TIPS: Blanda allt i kastrullen, om det inte är plats i stekpannan.
Lägg upp spaghetti carbonara i skålar. Garnera med persilja. Servera äppelsallad vid sidan av.