Spaghetti i krämig ostronskivlingsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti i krämig ostronskivlingsås

Spaghetti i krämig ostronskivlingsås

med spenat och valnötscrumble

Ostronskivling är en mild och aromatisk svamp som spelar huvudrollen i dagens pastarätt. Vi steker den gyllene och tillsätter den i en kryddig och krämig sås med matlagningsgrädde, lök, vitlök, chili, riven ost och spenat som smaksätts med tomatpuré och rökt paprika. Crumble med rostade valnötter och panko blir en krispig topping som ger extra konsistens.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

200 g

Ostronskivling

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

½ burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Rökt paprikapulver

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3549 kJ
Energi (kcal)848 kcal
Fett41 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker12.7 g
Protein28.3 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör valnötscrumble
2

Under tiden, grovhacka valnötter.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och valnötter i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och ställ åt sidan i en skål.

Förbered råvaror
3

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Riv svamp i 2 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Stek svamp
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, vitlök och chili i 1–2 min, eller tills mjuka.

Laga sås
5

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], matlagningsgrädde, sparat kokvatten, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och rökt paprikapulver och sjud i 3–4 min, eller tills tjocknat.

Rör ner kokt pasta, svamp, riven ost, spenat och en nypa peppar i såsen.

Servera
6

Lägg upp svamppasta i skålar.

Toppa med valnötscrumble.