Pasta med chili- och vitlöksstekta räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta med chili- och vitlöksstekta räkor

Pasta med chili- och vitlöksstekta räkor

i krämig iMat-sås och toppad med rucola

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Pasta är en klassiker som alltid går hem, och den här varianten med vitlöksstekta räkor och växtbaserad sås är inget undantag. Dessutom går den snabbt och enkelt att svänga ihop! Den citrondoftande såsen med Oatly iMat, zucchini, tomat och färsk basilika gör spaghettin krämig. Toppa med rucola för pricken över i:et!

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Stark
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Zucchini

½ st

Citron

1 portionspåse

Basilika

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

125 ml

Oatly iMat

(Innehåller Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Tomat

1 g

Chiliflakes

20 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2696 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett24.7 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker11.6 g
Protein24.4 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek räkor
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda räkor med salt. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, vitlök och chili flakes i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], låt smälta och lägg över i en skål.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.  

Koka pasta
2

Koka spaghetti i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av resten av vattnet.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv zucchini grovt.

Grovhacka tomat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme i samma stekpanna som användes till räkorna.

Stek lök, zucchini, tomat, grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 5–6 min, tills löken är mjuk och vattnet från zucchinin ångat bort.

Förbered råvaror
4

Under tiden, grovhacka basilika.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Tillsätt pasta
5

Tillsätt iMat [1/2 paket, 2P], citronsaft [1 msk | 2 msk] , basilika, pasta och sparat kokvattnet till stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen är uppvärmd.

Skölj rucola [1/2 påse, 2P]. 

TIPS: Tillsätt en skvätt extra kokvatten om pastan ser torr ut.

TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak. 

Servera
6

Häll upp pasta i skålar.

Toppa med räk- och smörsås och rucola.

TIPS: Ringla eventuellt över lite olivolja.