Veckans pastarecept är en färgglad måltid fullpackad med djupa smaker du med njutning rullar upp på gaffeln och stoppar i munnen. Härligt al dente spaghetti insvept i mustig tomatsås gjord på rostade grönsaker och som toppats med salladsost som ger vacker, vit kontrast och smakrik sälta. Färsk basilika ger det lilla extra.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
250
Spaghetti
3
Italian Style kryddmix
4
Grönsaksbuljong
1
Röd paprika
15
Balsamvinäger
1
Krossade tomater
1
Zucchini
75
Grekisk salladsost
1
Rödlök
1
Morot
Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skiva röd och gul paprika i tunna skivor. Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är mjuka.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Riv morot. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika.
När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen, koka spaghetti i ca 7-8 min tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över en skvätt olivolja* och täck med lock.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Italian Style kryddmix, grönsaksbuljong, balsamvinäger, pastavatten och krossade tomater. Rör om och låt koka i 2-3 min, eller tills tomatsåsen har tjocknat något.
Tillsätt de färdigrostade grönsakerna till tomatsåsen. Rör även i spaghettin i såsen.
Fördela spaghetti, rostade grönsaker och tomatsåsen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 paket, 2 pers] och garnera med basilika.