Spaghetti och köttfärssås är en klassiker som är nästan omöjlig att tröttna på. Vår snabba variant toppas med färsk zucchini, basilika och riven ost och blir en garanterad hit hos både barn och vuxna. Vi smaksätter färsen med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och kycklingbuljong och tillsätter mornaysås för extra krämighet. På bara 15 minuter står middagen på bordet!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
225 g
Nötfärs
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
½ st
Zucchini
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4–5 min, eller tills färs är brynt och genomstekt.
Under tiden, skala zucchini [1/2 st, 2P] i långa band med en potatisskalare.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan och sjud i 2–3 min.
Tillsät mornaysås och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Vänd ner färdig spaghetti i köttfärssås.
Lägg upp spaghetti och köttfärssås i djupa tallrikar.
Toppa med finriven ost [1/2 paket, 2P].
Riv basilikablad i bitar.
Toppa med zucchini och basilika.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.